2010. január 3., vasárnap

JÉZUS A SZÍVEKBEN


Karácsonykor sok szeretet áradt újra felém. Megéreztem, hogy Isten jósága határtalan. Ez a leghatalmasabb tény. Itt van, a végtelenül szerető Isten ittlétéből kaptam megint egy darabkát. Hálás vagyok Zsoltnak, aki eljön, minden karácsonyban segítő társam és valahogy évek óta közvetíteni tudja felém ezt a szünet nélküli szeretet óceánt. Barátsággal, humorral, beszélgetésekkel.

Most lassan elmúlik karácsony, és sokan azon törjük a fejünket, mit tehetünk, hogy meggátoljuk, hogy a szeretet lángja halványabban égjen. Leszedjük a karácsony díszleteit, de mindennapossá lehetne tenni, hogy Jézus a szívünkben lakjon?

Ehhez lehet segítség

Ilyés Zsolt prédikációja, melyet itt nálunk az ünnep alkalmával mondott el:

Jézus a szívünkben a legnagyobb kincs. Ő jön. Be akar tölteni. Ő akar betölteni. Menjünk feléje, és akkor észrevesszük: egyre boldogabbak vagyunk. Boldogság - beteljesedett vágyak. Erre teremtett az Isten. Tökéletesen csak ő tud betölteni. Boldoggá tenni. Egyetlen ember sem. És nem a földi dolgok. Minden mást el fog venni az Isten. Tanítani akar az örök életre. Csak Isten a mi boldogságunk. Ez a legnagyobb kincs. Hallgasd meg a prédikációt itt:

A lejátszó töltődik
Hogyan fogadjuk be Jézust a szívünkbe? Mély vágyak élnek bennünk - de semmi sem tud betölteni teljesen. Nem lehetünk teljesen boldogok a földön, csakis Isten által. Nem az a kérdés, hogy eljön-e, hanem hogy felismerjük-e? Ahol szeretetet tapasztalunk, ott Isten ragyog fel. Meg kell tanulnunk megtalálni az Ő jelenlétét. Ezért kell hálásnak lennünk. Hálásnak lenni, hogy élek, van mit ennem, tudok aludni - ezek Isten szeretetének jelei. Ehhez sok mindent el kell engedni. Amit Isten ad vagy elvesz, mindig javunkra szolgál. Aki tud elfogadni és szeretni, az boldogabb. Hallgasd meg a prédikációt itt:

A lejátszó töltődik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése