2009. január 17., szombat

IMANYOLCAD VÁROSUNKBAN

Testvérek,

valami különlegesen szép eseményre szeretném a figyelmeteket felhívni. Ilyenben ennek a városnak hosszú 500 év után tavaly volt először része, most együtt mehetünk tovább az elkezdett úton. "A katolikus egyház végérvényesen, visszavonhatatlanul elkötelezte magát az ökumenizmus mellett." (II. János Pál)


Tavalytól a városunkban együtt imádkoznak a felekezetek, reformátusok, unitáriusok, evangélikusok, római katolikusok. Idén most lesz, január 18-25 között, különböző templomokban. Én úgy gondolom olyan városjelenségről van szó, mely

- megerősíthet téged hitedben,
- áldásban részesülsz te és családod,
- jobban megismerheted Istent, Jézust,
- növekedhet benned a tisztelet mások iránt,
- megtapasztalhatjuk az "együtt vagyunk erősek" érzését,
- áldást esdhetünk erre a városra, együtt, közösen

egy olyan esztendőben, amikor bizonytalanabbá válik az anyagi biztonság és fel kell értékelnünk újra a közösség erejét. Talán érzed te is, nehéz lesz ez az esztendő, de Isten velünk lesz, ha mi is hozzá fordulunk. Ha igent mondassz Jézus Krisztusra, igent kell mondanod a felekezetek közötti egyetértésre, együttműködésre és közös imájára is.

Én Isten nevében meghívlak Téged és családodat, hogy lehetőséged szerint gyere el minden este. Az áldás már elkészült számodra, ha ott leszel, megérzed mit mondd a Lélek ma az egyháznak, a világnak és neked is.

Imádkozzunk Istenhez együtt, közösen, estéről estére! Higyjünk ennek erejében! A közös ima ereje a legnagyobb hatalom a földön, mert "ahol ketten vagy hárman együtt vagytok az én nevemben, köztetek vagyok" - mondja az Úr (Mt 18,20).

Őszinte ragaszkodással mindnyájatok iránt:
István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése